x
MENU ☰
Varaa majoitus

Ystävä sä Ylläksen!

Kaikille Ylläksen Ystäville!

Ylläksen Ystävät ry on vuonna 2005 perustettu yhdistys, jonka ääni kuuluu Ylläksen puolesta. Lisäksi yhdistys toimii yhteistyössä eri alueen toimijoiden kanssa ja pitää huolta lomailijoiden sekä mökinomistajien tarpeista.

Harri Siitonen puolisoineen on asettunut Ylläkselle ja Ylläsjärven kylälle vuonna 2017:

”Liityimme Ylläksen Ystävät ry yhdistykseen neljä vuotta sitten, kun muutimme Ylläkselle ja sen hallituksessa olen toiminut kaksi vuotta. Yhdistyksessä on tällä hetkellä noin 450 jäsentä ja määrä on koko ajan kasvussa.” 

Mökki Palovaarassa, Hotelli Ylläsrinteen läheltä, löytyi lopulta ympärivuotiseen asumiseen.

”Monia tuntureita on kierretty laskettelun ja lautailun merkeissä useiden vuosien ajan. Ylläs valikoitui lopulta kohteeksi sen vuoksi, että alue on ympärivuotinen, Ylläksen rinteet ovat Suomen parhaat, täällä kaikki kahdeksan vuodenaikaa näkee ja tuntee sekä Ylläsjärvi majoituspaikkana on mukavan rauhallinen.” kertoo Harri

Ylläksen Ystävät ry yhdistyksen tarkoituksena on muun muassa kunnioittaa ja vaalia Ylläksen alueen ainutlaatuista luontoa ja tunturimaisemaa.

”Meiltä Ylläksen Ystäviltä saa aina vinkkejä lomanviettoon sekä alueen palveluihin. Omia suosikkejani täällä ja tärppejä kaikille lomailijoille Ylläksellä:

   • Kuerlinkat – putoukset lähellä Äkäslompolon kylää (tätä ei muuten moni Ylläksen vakikävijäkään tiedä!)
   • Kuertunturin talven satumetsämaisemat
   • Syksyinen maisema Tuomikurun laavulla, josta näkee kaikki ruskan värit tunturissa
   • Äkäskeron huipun maisemat aina Pallastuntureille saakka

Yhdistyksen jäsenet saavat erilaisia jäsenetuja Ylläksen alueen palveluista. Palveluntarjoajina on niin vuokraamoja, ravintoloita kuin hotellejakin. Myös Hotelli Ylläsrinne tarjoaa jäsenetuja ympärivuotisesti!

”Käytämme eniten etuja Hotelli Ylläsrinteellä, joka on lähellä mökkiämme. Ravintolan Bistro Menu on erinomainen vuodenajasta riippumatta, hotellilta saa kätevästi vuokravälineet edulliseen hintaan ja kuntosalin varustus sopii hyvin salitreeniin.”

”Kuka vaan voi liittyä Ylläksen Ystävät ry yhdistykseen, joka tuntee Ylläksen omakseen!”, kiteyttää Harri

 

Lisätietoja Ylläksen Ystävät ry:n toiminnasta löydät yhdistyksen kotisivuilta: www.yyry.fi

fi