x
MENU ☰
Varaa majoitus

FAQ - Usein kysytyt kysymykset

Ounasvaaran Lakituvat

 • Miten varaan majoituksen Ounasvaaran Lakituvilta?

  Voit tehdä varauksen suoraan nettisivuiltamme saatavuuden mukaisesti. Jos kohtaat ongelmia tai sinulla on kysymyksiä, otathan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen safartica@safartica.com tai soittamalla 0500-965 558.

 • Miten pääsen Rovaniemen lentokentältä Lakituville?

  Ounasvaaran Lakituvat sijaitsevat noin 12 km päässä Rovaniemen lentokentältä. Voit joko varata yksityisen kuljetuksen meiltä, ottaa taksin tai varata vuokra-auton suoraan lentokentältä.

 • Milloin pääsemme mökkiin? Voimmeko viipyä pidempään?

  Sisäänkirjautuminen on klo 16:00 varauksen ensimmäisenä päivänä ja uloskirjautuminen viimeisenä päivänä klo 12:00 mennessä. Aikaisempi sisäänkirjautuminen ja myöhäisempi uloskirjautuminen on ennalta sovitusti mahdollista klo 14:00 asti hintaan 40 € (tai 20 €/tunti).

 • Kuulin, ettei teillä ole vastaanottoa Lakituvilla, miten pääsemme mökkiin?

  Totta, meillä ei ole vastaanottoa Lakituvilla. Ennen saapumistanne lähetämme teille sähköpostia, joka sisältää mm. mökin numeron sekä nelinumeroisen avainkoodin. Jokaisen mökin pääoven vieressä on avainlaatikko, johon syötetään antamamme avainkoodi ja saatte näin avainlaatikosta avaimen. Suosittelemme säilyttämään avainta avainlaatikossa aina kun poistutte mökistä.

 • Miten pääsen Lakituvilta Rovaniemen keskustaan? 

  Lakitupien mökit sijaitsevat noin 3 km päässä keskustasta, joten helpoiten matka taittuu soittamalla taksi. Taksin numeron löydät mökin sisällä olevasta mökkikansiosta. Paikalliset linja-autot eivät valitettavasti kulje mökkien vierestä.

 • Missä voin syödä aamupalaa tai illallista alueella? 

  Voimme järjestää teille pyynnöstä aamupalat ja illalliset viereisellä hotellilla Lapland Hotels Sky Ounasvaaralla. Voit tehdä pöytävarauksen hotellille myös itse saatavuuden mukaisesti.

 • Haluamme kokata mökissä, onko se mahdollista? Mitä tarvitsemme mukaan?

  Jokaisessa mökissä on täysin varusteltu keittiö perus välinein. Konetiskitabletit, konetistkiaine ja perustarvikkeet kuten suola, leivinpaperi ja kahvisuodatinpussit löytyvät keittiöstä. Otathan mukaan omat mausteesi, kahvin, ruoan ja muut ruokatarvikkeet joita haluat mahdollisesti käyttää.

 • Onko mökissä langaton netti?

  Kyllä, jokaisessa mökissä on ilmainen Wi-Fi.

 • Minne voin pysäköidä autoni? 

  Lakituvilla on useita pysäköintipaikkoja, jotka ovat majoittujien vapaassa käytössä. Mökeillä ei ole omia pysäköintipaikkoja, joten jos et saa pysäköityä autoasi heti mökkisi viereen, voit käyttää lähintä vapaata pysäköintipaikkaa, kuitenkaan häiritsemättä muita majoittujia.

 • Ovatko lemmikit sallittuja?

  Iso osa mökeistämme ovat allergiavapaita, mutta meillä on myös kaksi mökkiä joihin lemmikit ovat sallittuja ennalta sovitusti. Kun haluat majoittua lemmikkisi kanssa, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta varaamme teille oikean mökin. Huomioittehan, että lemmikistä peritään lemmikkilisä 80 €/mökki siivousta varten.

 • Onko tupakointi sisällä sallittu?

  Ei, sisällä tupakoiminen on ehdottomasti kielletty. Safarticalla on oikeus periä 500 € majoittujalta kun sisällä tupakoiminen on havaittu. Tupakoiminen ulkoterassilla on luonnollisesti sallittu, mutta muistathan huomioida ympärillä olevan luonnon ja kerätä tupakantumpit talteen.

 • Missä on lähin ruokakauppa?

  Lähin ruokakauppa K-Supermarket Ounasvaara (Ounasvaarantie 15, 96400 Rovaniemi) sijaitsee noin 1,5 km päässä Lakituvilta. Keskustasta löytyy myös ympäri vuorokauden auki oleva ruokakauppa Sale Lapinmaa (Koskikatu 11, 96200 Rovaniemi).

 • Mitä jos hukkaan mökin avaimen?

  Ole hyvä ja ota välittömästi yhteys asiakaspalveluumme kun huomaat mökin avaimen kadonneen. Jos päivystyksemme on jo suljettu, etkä pääse mökin sisälle, otathan yhteyttä ovenavauspalveluun. Ovenavauspalvelun puhelinnumero löytyy mökin ulkopuolella olevasta puhelinnumerolistasta. Ovenavauspalvelu maksaa 20 €, joka veloitetaan palvelun tilaajalta välittömästi. Safartica pidättää oikeuden periä 80 € kadonneesta mökin avaimesta.

Hotelli Ylläsrinne & Ylläs Lake Hotel

 • Voinko peruuttaa varaukseni?

  Varaus- ja peruutusehdot (yksittäisille varauksille, jotka on tehty puhelimitse tai sähköpostilla)

  Varauksen vahvistaminen:

  Varaus vahvistuu, kun ennakkovarausmaksu (30 % varauksen loppusummasta) maksetaan viimeistään eräpäivänä; 14 vrk varauksen tekemisestä. Loppuosa varauksen arvosta maksetaan viimeistään 30 vrk ennen tulopäivää.

  Jos varaus tehdään niin lähellä varauksen alkamista, ettei ennakkomaksu ehdi tilille, niin varaus vahvistetaan varaajan antamilla luottokorttitiedoilla.

  Varauksen peruutus:
  Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut Hotelli Ylläsrinteeseen. Suosittelemme peruutuksen tekemistä kirjallisesti.
  Mikäli varauksen peruutus tapahtuu 30 vrk ennen tulopäivää, palautetaan ennakkoon maksettu varausmaksu (30 % varauksen arvosta) vähennettynä toimisto- ja peruutuskuluilla 50€/varaus.

  Kun peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 vrk ennen tulopäivää, pidätetään varauksen arvo kokonaisuudessaan.
  Suosittelemme asiakkaillemme matkavakuutuksen ottamista äkillisten sairastapausten varalle.
  Hotellin oikeus peruuttaa varaus:

  Mikäli maksut ja maksuajat laiminlyödään, voidaan varaus peruuttaa ilman erillistä asiakkaalle tehtävää ilmoitusta.

  Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), Hotelli Ylläsrinne voi perua varauksen. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada Hotelli Ylläsrinteelle maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan. Ylivoimaisella esteellä (force majeure) tarkoitetaan Hotelli Ylläsrinteen kannalta sellaisia tapauksia, jotka vaikuttavat hotellin toimintaan tai toimintakykyyn toimittaa hotellin omia palveluita, ei esim. matkustustapaan liittyviä palveluja.

  Jos varaus joudutaan keskeyttämään häiriökäyttäytymisen takia, niin maksuja ei palauteta.

 • Miten varaan majoituksen Hotelli Ylläsrinteelle tai Ylläs Lake Hotelliin?

  Voit varata majoituksen suoraan nettisivujemme kautta, josta näet ajantasaisen saatavuuden, päivän hinnat sekä erilaiset lomapaketit. Voit myös ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse tai soittamalla.

  Hotelli Ylläsrinne: yllasrinne@safartica.com p. 040 643 1154
  Ylläs Lake Hotel: yllaslakehotel@safartica.com p. 040 572 4328

 • Milloin saamme huoneen käyttöömme ja milloin se pitää luovuttaa?

  Huone on käytettävissä klo 16:00 alkaen. Huoneen luovutus on varauksen viimeisenä päivänä klo 12:00 mennessä. Vastaanotosta voi kysyä mahdollisuutta myöhäisempään huoneenluovutukseen. Lisätunnit +10€/tunti.

 • Saavun vasta myöhään illalla, miten pääsen sisäänkirjautumaan hotelliin?

  Mikäli saavutte hotelliin aukioloaikamme jälkeen, voimme jättää avaimet lukolliseen laatikkoon odottamaan tuloanne. Pyydämme teitä olemaan yhteydessä vastaanottomme, joka antaa tarkemmat ohjeet laatikon sijainnista ja koodista.

 • Miten pääsen hotelliin, kun saavun junalla/lentokoneella?

  Sekä Kolarin rautatieasemalta että Kittilän lentokentältä on maksulliset bussikuljetukset suoraan hotelleillemme. Tarkemmat tiedot aikatauluista löydät suoraan liikennöitsijöiltä: www.rundgrenky.fi

 • Kuuluuko majoitushintaan aamiainen?

  Kyllä, majoitushintaan kuuluu aina aamiainen. Aamiaisaika saattaa vaihdella sesongin mukaan.

 • Lähden hotellilta varhain, ennen aamiaisaikaa – onko minun mahdollista saada aamulla jotain syötävää?

  Keittiömme valmistaa mielellään teille varhaisaamiaisen huoneeseen nautittavaksi. Varhaisaamiaiset tulee tilata hotellin vastaanotosta viimeistään päivää ennen lähtöä klo 16:00 mennessä. Mahdollisen majoituslaskun voi hoitaa myös edellisenä iltana.

 • Onko hotellissa langatonta nettiä?

  Hotelli Ylläsrinteellä toimii avoin ja maksuton langaton netti sekä yleisissä tiloissa että majoitushuoneissa.

  Ylläs Lake Hotelilla maksuton langaton netti toimii vastaanotto- ja ravintolatiloissa.

 • Minne voin pysäköidä auton?

  Hotelli Ylläsrinteellä on iso parkkipaikka-alue hotellin asiakkaiden käytettävissä. Myös lämpötolpat ovat vapaasti käytettävissä. Parkkipaikkaa ei tarvitse varata etukäteen.

  Ylläs Lake Hotellilla on pieni parkkipaikka hotellin alueella. Tarkemmat tiedot pysäköinnistä saat hotellin vastaanotosta.

 • Ovatko lemmikit sallittuja?

  Molempiin hotelleihimme ovat hyvinkäyttäytyvät lemmikit enemmän kuin tervetulleita!

  Hotelli Ylläsrinteellä on kolme lemmikkihuonetta (2 kpl Comfort 2-hengen huonetta sekä 1 kpl Standard 4-hengen huone). Kahvilaamme ovat myös karvaiset kaverit tervetulleita.

  Ylläs Lake Hotellilla on muutama lemmikkihuone, muistathan tarkistaa ennakkoon lemmikkihuoneiden saatavuuden.

  Huomioittehan, että lemmikistä perimme +10 €/vrk lisäsiivousmaksun ja lemmikkihuoneet ovat varattavissa vain suoraan ottamalla hotelliin yhteyttä.

 • Onko tupakointi sisällä sallittu?

  Ei, tupakoiminen sisätiloissa on ehdottomasti kielletty. Hotelleilla on oikeus periä 500 € majoittujalta kun sisällä tupakoiminen on havaittu. Tupakoiminen ulkoterassilla on luonnollisesti sallittu, mutta muistathan huomioida ympärillä olevan luonnon ja kerätä tupakantumpit talteen. Hotellien ulkopuolella on erikseen tupakoinnille osoitetut paikat.

 • Tuleeko minun ilmoittaa etukäteen erikoisruokavalioni?

  Toivomme, että ilmoitat mahdollisen erikoisruokavalion ennakkoon hotellin vastaanottoon, joka välittää tiedon keittiöllemme. Huomioimme erikoisruokavaliot kaikissa buffet ruokailuissamme.

 • Voinko nähdä revontulia lomani aikana?

  Revontulikausi kestää elokuun lopulta pitkälle huhtikuuhun. Revontulia on helppo nähdä pimeässä paikassa, josta on hyvä ja pilvetön näkyvyys taivaalle. Vastaanottomme kertovat mielellään lähipäivien revontuli- sekä sääennusteista.

  Hotelli Ylläsrinteen takana oleva metsä ja talvikävelyreitti on oivallinen paikka revontulien bongailuun. Mikäli haluat nauttia revontulista sisätiloissa, hotellin toisesta kerroksesta löytyy ympärivuorokauden avoinna oleva Aurora huone, joka sopii myös revontulien tähystelyyn.

  Ylläs Lake Hotel sijaitsee järven rannalla, josta on hyvä näkyvyys pohjoiselle taivaalle jääpeitteen ollessa paksu talviaikaan.

 • Miten pääsen hotellilta ulkoilureiteille ja hiihtoladulle?

  Ulkoilureitit sekä hiihtoladut lähtevät hotellien välittömästä läheisyydestä. Reittikarttoja on myytävänä hotellin vastaanotoissa.

 • Otan lomalle omat sukset mukaan, missä voin säilyttää niitä?

  Molemmissa hotelleissa on suksien säilytys- ja huoltotilat, jotka ovat maksutta asiakkaiden vapaassa käytössä.

 • Miten pääsen laskettelurinteille?

  Ylläksen hiihtokeskus on n. 4-5 km päässä hotelleiltamme. Suosittelemme käyttämään Ylläksen Skibussia, joka pysähtyy Hotelli Ylläsrinteen vastaanoton edessä. Ylläs Lake Hotellin asukkaille Eelin kaupalla (200m) sijaitsee lähin skibussin pysäkki. Tarkemmat tiedot lipuista ja aikatauluista: www.yllas.fi/skibus

 • Lähden vasta iltalennolla, voinko säilyttää matkatavaroitani ennen lähtöä hotellilla?

  Hotellilla on matkatavarasäilytystila vastaanoton läheisyydessä. Hotellimme asiakkailla on mahdollisuus virkistäytyä myös saunassa ennen lähtöä.

Tarvitsetko yhä apua? Ota yhteyttä meihin.

fi