x
MENU ☰
Varaa majoitus

Olosuhteet ja yöpyminen vaelluksilla

Mitä odottaa vaellukselta?

Vaelluksen aikana yövytään puhtaissa lakanoissa. Omaa makuupussia, liinavaatteita tai pyyhettä et tarvitse.

Ylläs – Hotelli Ylläsrinne: 

Kahden hengen hotelli huoneet, huoneessa oma WC ja suihku, yhteinen sauna, kuntosali, buffet illallinen ja aamiainen ravintolassa, baari.

Peurakaltio – Savottakämppä: 

4 – 8 hlö ryhmähuoneet sodan aikaisessa, entisöidyssä savottakämpässä, ulko WC, yhteinen sauna, kotitekoinen buffet illallinen ja aamiainen ravintolarakennuksessa, jossa pieni kioski ja kotitekoisia snacksejä. Myynnissä käsitöitä ja koriste-esineitä.

Rauhala – Rauhala Felltrek mökit ja kotimajoitus: 

2 – 8 hlö ryhmähuoneet, huoneissa oma suihku ja sisä WC, yhteinen sauna, kotitekoinen buffet illallinen ja aamiainen perheen keittiössä.

Pallas – Lapland Hotels Pallas: 

kahden hengen hotelli huoneet, huoneessa oma suihku ja sisä WC, yhteinen sauna, baari ja ravintola, pöytiin tarjoiltu puolihoito illallinen ja hotellin aamiainen. Pieni matkamuistomyymälä ja luontokeskus.

Vuontisjärvi – Tunturihotelli Vuontispirtti: 

2 – 8 hlö ryhmähuoneet, huoneessa omat sisä WC ja suihku, yhteinen sauna, buffet illallinen ja aamiainen ravintolassa. Pieni kioski ja myynnissä matkamuistoja.

Ketomella – Loma-Ketomella mökkimajoitus: 

4 – 8 hlö ryhmähuoneet, huoneessa omat sisä WC, osassa myös oma sauna ja suihku, yhteinen sauna, omat keittiöt, lämmitämme ruoan mökeissä itse ja tarjoilemme aamiaisen yhdessä.

Hetta– Hetan Majatalo: 

2 – 8 hlö ryhmähuoneet, huoneessa omat sisä WC ja suihku, yhteinen sauna, buffet illallinen ja aamiainen ravintolassa. Baari ja myynnissä matkamuistoja.

SÄÄSKET

Elokuun puolen välin aikaan pahin räkkäaika alkaa olla jo ohitse, mutta varaudu sääskiin vielä vaelluksen aikana. Avoimessa tunturissa ja päivisin sääskistä ei ole haittaa, mutta iltaisin sääskiä saattaa esiintyä. Mukaan voi ottaa hyttyskarkoitetta.

RUOKAILUT JA VESIHUOLTO

Vaelluspakettiin kuuluu täysihoito: aamupala, retkieväät ja päivällinen. Kannattaa ottaa mukaan joka päivälle energia- ja suklaapatukoita, rusinoita, pähkinöitä tms. Vaelluksella pääsemme todennäköisesti nauttimaan myös luonnonantimista. Marjoja, kuten hillaa, mustikoita ja kaarnikoita, on aina jonkin verran. Eväät koostuvat voileivästä, lämpimästä keitosta tai pastasta sekä hedelmästä. Omia voi ottaa lisäksi mukaan.

Matkan varrella on mahdollista täyttää vesipulloja monessa luonnon lähteessä. Muista juoda runsaasti nestettä koko vaelluksen ajan, ja aloita nestetankkaus jo mielellään muutamaa päivää ennen vaellusta. Kartoita vedentarpeesi harjoittelemalla pitkiä vaelluksia, jotta osaat pakata ja tankata oikein.

Vain osassa majotuspaikoista on mahdollista ostaa alkoholijuomia. Alkoholia ei tarjoilla seuraavissa majoituspaikoissa: Rauhala, Tunturihotelli Vuontispirtti ja Ketomella.

TURVALLISUUS, VÄLIPÄIVÄ VAELLUKSELTA

Vaellusopas toimii vaelluksen ensiapuvastaavana. Oppaalla on mukana ensiapuvälineet. Vaelluspäivän aikana huoltoajoneuvolla on rajoitetusti pääsy vaellusreitin varteen ennen majapaikkaa. MediYlläs (puh. 0404112262 ) päivystää puhelimitse päivisin. Iltaisin ja viikonloppuisin lääkäripäivystys joko Kolarin, Kittilän tai Muonion terveyskeskuksissa. Matkapuhelin kuuluu pääosin koko puiston alueella, mutta muutamia katvealueita on. Muistathan tallentaa tarvittavat numerot kännykkääsi.

Vaelluksesta voi pitää myös välipäivän ja pyytää huoltoajoneuvolta kyydin seuraavaan majoituskohteeseen. Lounas jää välipäivinä osallistujan itsensä kustannettavaksi eikä päivän ajalle ole järjestettyä ohjelmaa.

Lapland Classicin huoltoautolla on pääsy vaellusreitille vain Äkäslompolo – Pallas välillä. Muilla reitellä keskeyttäminen on mahdollista enää helikopterilla, joten päätös lähteä päivän taipaleelle tulee tehdä aamulla ennen ryhmän liikkeelle lähtöä.
Vaelluksen aikana jalkoihin tulee rakkoja, hiertymiä ja lihaskipuja, usealle myös venähdyksiä tai polvikipuja. Siksi mukaan on hyvä varata mukaan reilusti rakkolaastaria, särkylääkkeitä ja urheiluteippiä. Iltaisin väsyneitä lihaksia voi hoitaa esim. linimenttivoiteella ja lihasten venyttelyä ja itsehuoltoa kannattaa harjoitella etukäteen.

LUONTOA KUNNIOITTAEN

Safartica tekee yhteistyötä Metsähallituksen kanssa ja noudatamme kansallispuistossa kestävän matkailun periaatteita ja roskatonta retkeilyä. Vastaamme jokainen siitä, että roskat poltetaan tai kuljetetaan mukana asialliseen roska-astiaan.

Lisätietoa alueesta ja vaelluksesta saat Pallas-Yllästunturin kansallispuiston nettisivuila osoitteesta www.luontoon.fi

fi